Fredag och hela dagen är vikt åt GDPR. Nu kanske jag är lite otydlig. GDPR betyder General Data Protection Regulation = den nya dataskyddslagen som träder i kraft den 25/5 i år. Läs mer om den nya EU-lagen genom att klicka på bilden nedan och komma till Datainspektionens hemsida…..För att få kommunens tjänstepersoner och medarbetare medvetna om denna lag behövs mycket information och man behöver göra en inventering vilka register man har ute i verksamheterna. Det är ett jätte jobb! Till exemepel; alla e-postmeddelande som ligger i din e-post; om du inte hanterar dem och gallrar och slänger….ja, då blir det ett register och register ska dokumenteras enligt den nya lagen. Ja, om e-postmeddelande innehåller personuppgifter….och till 99,5% så innehåller det personuppgifter, enligt den nya lagen. När jag bjuder in till möten angående detta ämne, bjuder jag oftast på frukost eller eftermiddagsfika. Ja, lite “drakmat” får man ju bjuda på….lagar och paragrafer i all ära – men det är torrt och torftigt…så lite mat för att stimulera hjärnan…Som du vet bakar jag oftast med bikarbonat, då i alla fall min kropp mår bäst av det istället för jäst. En kollega från Växjö kommun-tiden, Ingvor, tipsade mig om detta fantastiska bröd och jag har henne att tacka för tipset! Klicka på bilden nedan, för att komma till grundreceptet….Så jag bakade på kvällen inför mötet och passade på att göra några extra, då jag har en kollega, Helene, som äääälskar detta bröd och bad om ett bröd. Så när ingredienserna ändå var framme, så då blev det några extra. Som tack fick jag lite tulpaner, som är en av mina favvis-blommor! Nu var ju inte tanken att jag skulle ha betalt eller kräva blommor, men
ack vad omtanke värmer! Kram, puss och tack Helene! Du gjorde min dag!Som du vet brukar jag gå en sväng på luncherna, för att så kallat “lufta hjärnan”. Jag kan inte sticka under stol med att jag är otroligt nyfiken på de olika husen i Borgholm…och vi ska inte tala om innergårdarna. Själv är jag ju uppvuxen i Skåne med alla fina innergårdar. Döm om min förvåning – vårblommor!Efter alla möten på förmiddagen, åkte jag hem till Blacki. Den här taxen fyller ens hjärta med så mycket glädje och värme! Du vet ju vilken datornörd jag är…måste hela tiden vara uppkopplad, så när jag satt framför datorn, låg Blacki som en värmande vetekudde bredvid…..Lennarts dator mådde efter några uppdateringar inte så bra och behövde träffa doktor-it-tekniker Stefan i Växjö. Så Lennart åkte på förmiddagen och passade på att träffa sin äldsta dotter Marie och käkade lunch. #borgholm#gdpr#dataskyddsförordningen#vårblommor#vintergäck#Eranthishyemalis#datorproblem
#Växjö#lunch#familj#tax#dachshund#dackel#dator#bopåöland