Söndag. Vi vaknar tidigt. Idag hade jag tänkt sitta och sy lite. Lennart är uppe han med, svårt att komma till ro, varit uppe flera gånger i natt. Kl 08 säger Lennart att han tror, att fladder/flimmer är tillbaka. Så vi tar fram vår blodtrycksmätare. Jodå, visst har “han” dykt upp igen. Så Lennart duschar och när vi alla är klara, utan att ha ätit frukost, hoppar vi in i bilen och åker direkt till Växjö Lasarett. Akutmottagningen….hello, we are back!Idag var det rätt mycket på Akutmottagningen i Växjö. Men efter cirka 15 minuter låg han på båren och de tog EKG, blodtrycket flera gånger, blodprover med mera. Nä, ingen elkonvertering på helgerna. Då arbetar bara jouren och bakjouren. Lennart fick en riktigt bra doktor denna gång – dr Joar B. Sprutor för att försöka trycka ner pulsen som är mellan 147 – 158. Då får vi ju äta. Aldrig har väl kaffe, Risifrutti och kanelbulle smakat så gott!Under tiden Lennart får behandling, åker jag hem med taxen. Det börjar bli varmt och jag tycker inte att hon ska behöva sitta i bilen själv så länge. Lennart ringer vid 16-tiden och berättar att han hade tre intensiva hjärtslag och det gjorde ont, sedan gick pulsen ner till 69! Tjoho….YES!. Så då ville Lennart skrivas ut och åka hem. Ingen var väl gladare än dr Joar B! Därefter hem till huset på Bäckgatan och hämtade upp taxen och så åkte vi mot Öland igen. 40 mil tur och retur….det känns i kroppen. Varken jag eller Lennart hade ätit speciellt mycket, så vi stannade till i Nybro på en specifik hamburgerrestaurang. Drive-in. Låååång kö men till slut fick vi hamburgarna. Taxen såg lite orolig ut, att hon inte skulle få något….Vid 19:30-tiden svängde vi in till Löttorp. Luften, värmen och solnedgången är helt annorlunda här på ön. Riktigt skönt att komma “hem” igen”! Förresten, nämnde jag att jag höll på att frysa ihjäl i Växjö vid lunchtid?!Vi är enormt tacksamma för all personal som arbetar på Akutmottagningen på Växjö lasarett! Det är därför vi åker 40 mil för att komma till proffsen. Känner du någon som arbetar på akuten? Hälsa dem från oss. Här hittar du duktiga, engagerade, proffsiga och framför allt otroligt gulliga och omtänksamma människor i vården. Så chefen på CLV, ta hand om din personal så tar personalen hand om dina patienter.

#hjärtfladder#högpuls#CLV#växjö#växjölasarett#akutmottagningeniväxjö#tax#hambugare
#öland#hemmaigen#heartflutter#highpulseagain#dachshund#emergencyroom#er